2 pemain import, 2 pemain tempatan ini berada di radar JDT?
2 pemain import, 2 pemain tempatan ini berada di radar JDT?

2 pemain import, 2 pemain tempatan ini berada di radar JDT?

PASUKAN Johor Darul Takzim (JDT) dalam kenyataannya pada Isnin mengumumkan akan memenandatangani empat pemain baharu untuk menambah kekuatan skuad pada jendela perpindahan pertengahan musim.

Menurut Alistair Edwards, Pengarah teknikal JDT menerusi media sosial rasmi JDT, dua pemain baharu itu adalah pemain tempatan manakala dua lagi pemain bakal mengisi kuota import.

Berikut adalah senarai pemain yang bakal menyarung jersi Harimau Selatan pada jendela kedua perpindahan:

Baca Juga: Cabrera semakin hampir ke JDT, isi slot kouta tempatan?

Jordi Amat

Baru-baru ini, media Indonesia, Gosball menyatakan pemain pertahanan Eropah yang didakwa baru sahaja dinaturalisasikan oleh Persatuan Bola Sepak Indonesia (PSSI), Jordi Amat dilaporkan akan menyertai pasukan JDT sebagai slot pemain import Asean kerana telah berstatus warganegara Indonesia.

Pengalaman Jordi beraksi bersama kelab Eropah seperti Swansea dan KAS Eupen boleh membantu menguatkan JDT untuk perlawanan Liga Juara-juara Asia (ACL).

Bersama kelab KSA Eupan, Jordi telah turun hampir 27 perlawanan sebagai kesebelasan utama dan menjadi kapten buat kelab Belgium itu.

Bagaimanapun, Jordi menafikan khabar angin yang mengatakan beliau akan menyertai JDT selepas kontraknya bersama KAS Eupen tamat pada 30 Jun ini kerana beliau mahu menyelesaikan segala proses dokumentasi bagi menjadi warganegara Indonesia.

Kobe Jae Chong

Pemain warisan negara, Kobe Jae Chong dikhabarkan merupakan rekrut terbaharu JDT kerana pemain itu disebut-sebut menyertai kelab Liga M selepas kontraknya dengan kelab di Liga Kejuaraan England, Peterborough United tidak disambung.

Pemain warisan negara, Kobe Jae Chong

Pemain kacukan Malaysia-Jamaica itu pernah memberitahu pada portal Harimau Malaya mengenai hasratnya yang ingin menyertai JDT ataupun Sri Pahang FC selepas meninggalkan kelab England, Peterborough United.

Pemain berumur 20 tahun itu disifatkan pelaburan yang cukup baik buat JDT kerana usianya yang cukup muda dan pengalamannya bermain di kelab Inggeris.

Nor Azam Azih

Pada jendela perpindahan kedua Liga Malaysia kali ini, nama tonggak Sri Pahang FC, Nor Azam Azih dikaitkan sebagai rekrut baharu yang akan dibawa masuk pengendali JDT, Benjamin Mora.

Tonggak Sri Pahang FC, Nor Azam Azih turut dikaitkan dengan JDT

Azam yang beraksi cukup cemerlang bersama Pahang sebagai pemain tengah dilihat cukup sesuai untuk membarisi JDT bersama Safiq Rahim, Nazmi Faiz dan Natxo Insa.

Namun, pemain berumur 27 tahun itu menafikan khabar angin itu dan menegaskan memberi sepenuh komitmen untuk membawa Sri Pahang melangkah lebih jauh dalam saingan Liga M musim ini.

Nurshamil Ghani

Selepas memenangi gelaran penjaring gol terbanyak tempatan bagi saingan Liga Perdana musim lalu, penyerang Kelantan FC, Nurshamil Abdul Ghani dilihat sesuai untuk mengisi slot penyerang tempatan JDT.

Nurshamil memenangi penjaring terbanyak pada musim lalu bagi saingan Liga Perdana.

Berbekalkan lima jaringan selepas sembilan perlawanan bersama Kelantan FC setakat ini, terdapat penyokong mengalu-alukan Nurshamil sebagai pemain JDT.

Musim lalu, Nurshamil menjaringkan sembilan gol untuk dinobatkan selaku penjaring terbanyak tempatan Liga Premier dengan penjaring terbanyak keseluruhan dimenangi Fernando Rodriguez (JDT II) dan Jordan Mintah (Terengganu FC II).

Baca Juga: Tinggalkan Peterborough United, Kobe ikut jejak Hong Wan sertai JDT?

(Visited 917 times, 1 visits today)

COMMENTS