COVID-19 : SK Permatang Janggus jalani sanitasi kali ketiga
COVID-19 : SK Permatang Janggus jalani sanitasi kali ketiga

COVID-19 : SK Permatang Janggus jalani sanitasi kali ketiga

Sekolah Kebangsaan (SK) Permatang Janggus, Penaga dekat sini hari ini menjalani operasi sanitasi kali ketiga sebagai usaha mencegah penularan pandemik COVID-19.

Yang Dipertua Persatuan Ibu Bapa dan Guru (PIBG), Zainal Abidin Omar berkata kerja sanitasi kali ketiga itu dilaksanakan oleh Pasukan Khas Bahan Kimia Berbahaya (Hazmat) dari Balai Bomba dan Penyelamat Perai bagi memastikan keselamatan kesemua warga sekolah itu lebih terjamin.

“Kerja sanitasi pada hari ini melibatkan keseluruhan kawasan sekolah merangkumi bilik darjah termasuk Masjid Jamek Permatang Janggus bagi memastikan keselamatan dan keselesaan warga sekolah dan jemaah setempat terpelihara,” katanya ketika dihubungi, di sini hari ini.

Zainal Abidin berkata semburan nyah kuman pertama dilaksanakan Kementerian Kesihatan (KKM) pada 1 Okt manakala kerja sanitasi kedua dilaksanakan pada 7 Okt oleh Pejabat Kesihatan Daerah Seberang Perai Utara (SPU).

Pada 2 Okt, SK Permatang Janggus diarahkan tutup oleh Jabatan Kesihatan Negeri (JKN) Pulau Pinang berikutan seorang guru di sekolah itu disahkan positif COVID-19.

— BERNAMA

(Visited 22 times, 1 visits today)

COMMENTS