Kanak-kanak 4 tahun kritikal ada dadah dalam badan terpaksa ditidurkan
Kanak-kanak 4 tahun kritikal ada dadah dalam badan terpaksa ditidurkan

Kanak-kanak 4 tahun kritikal ada dadah dalam badan terpaksa ditidurkan

Kanak-kanak lelaki berusia empat tahun yang kritikal akibat terdapat kandungan dadah dalam badan terpaksa ditidurkan berikutan keadaannya yang sangat lemah.

Ibunya yang berusia 36 tahun berkata, setakat ini, keadaan anak bongsu daripada tiga beradik itu tiada tanda positif dan masih dirawat di Unit Rawatan Rapi Hospital Raja Perempuan Zainab II (HRPZ II) di sini.

Katanya, dia sempat meluangkan masa setengah jam malam tadi sambil menggosok tubuh anaknya.

“Doktor memaklumkan anak saya perlu ditidurkan kerana keadaannya yang sangat lemah kesan daripada dadah itu.

Baca Juga: Angkara dadah, seorang suami sanggup tikam isteri

“Pilu hati saya melihat keadaannya sebegitu dan walaupun dia tidak sedarkan diri, saya tetap berbisik di telinganya agar bukakan mata dan segera sembuh.

“Saya hanya inginkan anak sedar sahaja, tidak mengapa kalau dia tidak boleh berjalan atau ada kesan lain, itu sahaja yang saya harapkan,” katanya dihubungi hari ini.

Wanita itu berkata, anaknya adalah pemegang kad orang kurang upaya (OKU) kerana mengalami masalah pertuturan (lambat) dan baru boleh berjalan.

Harian Metro sebelum ini melaporkan, seorang kanak-kanak lelaki berusia empat tahun kritikal selepas pemeriksaan mendapati terdapat kandungan Methamphetamine dalam badannya.

Susulan itu, seorang buruh yang juga bapa saudara kanak-kanak itu yang berusia 30 tahun ditahan malam kelmarin, untuk membantu siasatan.

Suspek yang memiliki tiga rekod lampau berkaitan dadah direman sehingga 26 Jun ini dan kes disiasat mengikut Seksyen 31 (1) (a) Akta Kanak-Kanak 2001.

(Visited 142 times, 1 visits today)

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus (0 )