"Pakai Baju Santa Claus Pon Salah?" - Fasha Sandha
“Pakai Baju Santa Claus Pon Salah?” – Fasha Sandha

“Pakai Baju Santa Claus Pon Salah?” – Fasha Sandha

Sejak beberapa hari ini, tular beberapa isu selebriti tempatan menggayakan baju Santa Claus sempena sambutan perayaan Hari Natal lepas.

Rata-rata netizen tidak aman memandang artis tempatan yang beragama Islam berbuat demikian kerana ia dilihat seperti menyokong penganut agama tersebut.

Viral Pemuda Nikahi Dua Wanita Serentak

Kesayanganku,
Semalam saya buat posting Aisha memakai baju cute santa claus
Tiba2 ramai pula ustaz ustazah netizen masuk.
Hmmm dah takde keja gamaknya, ramai nya ustaz ustazah jadian ni.
Apakah masalahnya anak saya pakai costume tu, just for fun, kata mereka, saya nak menyambut Christmas. Habis tu kalau pakai cheongsam dan sari? Salah juga ke? Haram ke?
Hello, pls la jangan buat ‘ISLAM’ jadi complicated sangat, please.Takkan la pakai baju santa clause pun salah?
Jangan lah bagi orang takut dengan islam…
Bare in mind wahai saudaraku sekalian,
Come on la, pemakaian tidak melambangkan hati seseorang pun.
Bukan bererti pakai jubah itu baik
Ramai je kawan2 saya yang bertudung tapi abaikan solat, tapi yang free hair pula tak pernah lupa 5 waktu…
jangan nilai orang bab pemakaian boleh tak? Lilahi, depan mata saya,
Ada juga perempuan yang menutup aurat sepenuhnya , belajar tinggi ke universiti tapi pengotor, pemalas, tinggal solat dan selalu melawan cakap orang tua…
Ada yang luaran nya nampak sosial, belajar spm je tapi pembersih, utamakan solat, mengutamakan keluarga dan menghargai orang lain..
Jadi kenapa nak nilai dari LUARAN,
Hello, cukup2 la nak cari kesalahan orang lain… yang berjubah bersongkok pun tidak semestinya baik kan?
Pokok pangkalnya hati…
Eh, dah tak ada kerja gamaknya, anak ku Aisha Amaira yang baru 4 bulan pun nak kecam sbb pakai costume ni. Get a life pls.
Tak habis2 nak kecam, orang melamar secara terbuka pun korang sibuk nak kecam, orang sweet2 buat video youtube pun korang kecam?cakap bab2 agama semua… tak suka, unfollow sudah,tak habis2 nak kecam artis? Takde keja gamaknya, eh tak suka, tak payahlah tengok, banyak lagi benda lain yang lebih utama untuk difikirkan daripada nak cari kesalahan orang lain.
Cuba tengok diri sendiri punya silap.
Saya pun tak sempurna….
(mood rajin nak menulis)
Will delete soon.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Fasha Sandha (@fashasandha)

Baca Juga : Kami Anak Kedah lancar kempen pelitup muka

(Visited 12 times, 1 visits today)

COMMENTS