Saksi Pendakwa Kes Projek Terowong Dasar Laut Mati Jatuh Bangunan
Saksi Pendakwa Kes Projek Terowong Dasar Laut Mati Jatuh Bangunan

Saksi Pendakwa Kes Projek Terowong Dasar Laut Mati Jatuh Bangunan

Seorang saksi pendakwaan kes projek terowong dasar laut di Pulau Pinang ditemui mat1 selepas dipercayai terjatuh dari kediamannya di sebuah kondominium mewah di Jalan Kelawei, Pulau Tikus hari ini.

Mangsa berusia 53 tahun yang juga ketua pegawai eksekutif sebuah syarikat pemaju hartanah terkemuka itu sebelum ini pernah diberkas Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) pada tahun 2018 bagi membantu siasatan kes berkenaan, lapor Malaysia Gazette.

Tambah laporan itu, polis menerima panggilan berhubung kematian lelaki bergelar Datuk itu pada pukul 5.20 pagi daripada isteri mangsa.

Difahamkan, individu itu merupakan salah seorang saksi pendakwaan kes berprofil tinggi yang melibatkan projek terowong dasar laut di Pulau Pinang dan pernah memberi keterangan di mahkamah sebelum ini.

Mangsa yang tinggal bersama isteri serta dua anaknya masing-masing lelaki dan perempuan itu dipercayai terjatuh dari tingkat 17 sebelum ditemui berhampiran kolam renang dalam keadaan kepalanya pec@h.

Difahamkan, kali terakhir mangsa ditemui isterinya lewat malam tadi dan tiada unsur jenayah ditemui di lokasi kejadian setakat ini.

Sementara itu, Ketua Polis Daerah Timur Laut, Asisten Komisioner Soffian Santong mengesahkan kejadian berkenaan.

“Buat masa ini, saya hanya boleh sahkan memang ada kes individu mat1 jatuh bangunan di sebuah kondominium di Jalan Kelawei dan lelaki itu disahkan mat1 ditempat kejadian.

“Siasatan lanjut masih dijalankan,” katanya.-Buletin TTKM

(Visited 16 times, 1 visits today)

COMMENTS