Tiada laporan polis berkaitan video wanita terjatuh dari kereta
Tiada laporan polis berkaitan video wanita terjatuh dari kereta

Tiada laporan polis berkaitan video wanita terjatuh dari kereta

Sejak pagi tadi, tular di media sosial berkenaan dengan satu video memperlihatkan seorang gadis yang keluar dari kereta yang sedang bergerak sebelum berjalan ke tepi jalan.

Video tersebut telah dimuat naik berulang kali di laman sosial sehingga mencetuskan tanda tanya.

Menerusi laporan dari Kosmo! gadis berkenaan dipercayai nekad terjun dari kereta selepas bertengkar dengan kekasihnya iaitu individu yang memandu kereta tersebut.

Walau bagaimanapun, menerusi laporan dari Harian Metro pula, pihak polis memaklumkan belum ada sebarang laporan yang dibuat berkaitan kejadian tersebut.

Ketua Polis Daerah Shah Alam, Asisten Komisioner Baharudin Mat Taib berkata, siasatan mendapati kejadian video tular itu itu berlaku pada 2.40 petang membabitkan kereta Perodua Myvi.

“Siasatan awal mendapati dalam video itu, pemandu Myvi terbabit memperlahankan kenderaannya serta memasang lampu kecemasan ketika menghampiri persimpangan lampu isyarat di Jalan Unisel itu.”
“Secara tiba-tiba, seorang wanita membuka pintu dan terjatuh di atas jalan ketika kereta Perodua Myvi itu masih bergerak perlahan.”
“Setakat ini, semakan mendapati tiada laporan polis dibuat mana-mana individu berhubung kejadian video yang tular ini,” katanya.

Sehubungan dengan itu, pihak polis berharap  meminta wanita serta pemandu kereta berkenaan diminta membuat laporan polis untuk siasatan lanjut.

Pihak polis juga meminta orang ramai yang ada ditempat kejadian bagi tampil menjadi saksi bagi membantu siasatan untuk video yang tular itu. —OMM

(Visited 7 times, 1 visits today)

COMMENTS